La Grosse Talle, al sinds 1992 vakantiebestemming van vele vakantiegangers!

La Grosse Talle bij aankoop in 1992

Toen Beer Bergman hier in juni 1992 neerstreek, had La Grosse Talle zes jaar leeggestaan en was het huis in een ideale staat: nog onaangetast door ijverige verbouwers, authentiek en bijzonder inspirerend.

Een oude herenboerderij, met veel gebouwen en op anderhalve hectare grond, met daarop een protestants kerkhof... en we vielen er voor. Op een regenachtige octoberdag zag ik ineens lange tafels voor het huis voor me, met mensen eromheen, als in een soort van film. De tafels staan nu onder de hangar, maar verder heeft La Grosse Talle alle beloftes ingelost!

Bij ons op La Grosse Talle (2018)

Van die kwalificaties zijn 'authentiek' en 'bijzonder inspirerend' nog steeds actueel.

Img 3518

La Grosse Talle is 'aangetast' door de ijverige verbouwers Jan (Nagel) - sinds 1998 -, familieleden en vrienden en uiteraard door Beer. Sommige jaren wordt er veel verbouwd, soms ligt het even stil. Want het gewone dagelijkse leven neemt ook tijd in beslag: twee dochters zijn hier geboren (Charlotte, 1995 en Norah, 2004) en groeien hier op.  Tussen de Franse en de Nederlandse cultuur. Op het Franse platteland, met een grote en gezonde hang naar wat minder rustig leven :-). Ook kunt u op La Grosse Talle regelmatig onze volwassen kinderen en kleinkinderen vinden.

Maar we doen meer...

2015 07 09 15 04 25 Jan 850Px

Jan heeft na zijn pensioen in Frankrijk Bilance opgericht, waar zowel hij als Beer actief in zijn. Jan houdt zich vooral bezig met trainingen op het gebied van management en HR, geeft loopbaanbegeleiding en concentreert zich op teams. Hij houdt zich nu vooral bezig met soft skills aanleren aan studenten van een business school en van een ingenieursopleiding, beiden in La Rochelle.

Beer heeft tussen 2010 en 2015 Frankrijk doorgereisd om trainingen in sociale media en lezingen te geven. Dat laatste doet zijn nog steeds, maar een groot deel van haar tijd wordt ingenomen door het schrijven en het doen van onderzoek voor een doctoraat in de 'sciences de la gestion' (Laboratoire CeReGe, IAE de Poitiers), en met name op het raakvlak van de hele kleine onderneming en online ondernemen. In 2018 verscheen "Bienvenue à l'Hospitalité digitale", over 'hospitaliteit' in het sociale media tijdperk en het opzetten van een web strategie, met veel aandacht voor de historische ontwikkelingen van het digitale tijdperk en de sociologische aspecten ervan. Begin 2020 verscheen een boek waar zij een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd, over 15 jaar sociale media ("Web 2.0 - 15 ans déjà et après ?"). 

Als u uw Frans wilt oppoetsen, kunt u haar blog beerbergman.com lezen of de scoop.it pagina lezen over "web 2.0 en de maatschappij".

"15 minutes chrono" tijdens de conferentie "Les journées nationales du tourisme institutionnel" à Pau (2016)
"15 minutes chrono" tijdens de conferentie "Les journées nationales du tourisme institutionnel" à Pau (2016)


Beer heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en het Otis Art Institute of Parsons School of Design in Los Angeles (USA). Eénmaal in Frankrijk, heeft zij les gegeven in schilderen en tekenen, tien jaar een communicatiebureau gerund en tussen 2006-2011 heeft ze zich toegelegd op het hosten van websites en het registreren van domeinnamen voor klanten over de gehele wereld. La Grosse Talle is de plek en de context waarbinnen zij al die activiteiten ontwikkelt en de rode draad door haar professionele en privé-leven.

Nederlanders in Frankrijk...

Virtuel Reel Twitter 2011 11 17 002

Al die jaren in la douce France hebben vele reflecties opgeleverd over de verschillen, de overeenkomsten, de onbegrijpelijke en begrijpelijke eigenaardigheden van Fransen en Nederlanders. We geven dan ook les in culturele verschillen en hoe daarmee om te gaan, zowel voor professionals in de tourisme business als voor managers. 

Beer is met name redelijk actief op sociale media, u kunt haar vinden op Medium (artikelen in het Engels), op Facebook, op Twitter, op Scoop.it (bijvoorbeeld hier >>) en, nou ja, Google haar maar :-). En als u uw Frans wilt oefenen, dan kunt u terecht op haar blog beerbergman.com

De toeristische activiteit als leidraad...

2019 Jan En Beer Corne Clemens

De toeristische activiteit is dus aan de ene kant een geweldige bijkomstigheid, aan de andere kant de leidraad van La Grosse Talle: u bent er van harte welkom, wij hopen u hier ooit in levende lijve te mogen ontmoeten en een geweldige tijd te bezorgen!