Basisprincipes en maatregelen COVID-19 / Coronavirus op La Grosse Talle

Basisprincipes en maatregelen COVID-19 / Coronavirus op La Grosse Talle

Het Coronavirus blijft voorlopig nog onder ons, maar we raken ook steeds meer bedreven in het toepassen van protocollen en procedures om de risico's te verkleinen. Hieronder leest u wat we hebben voorzien om te proberen van uw vakantie een veilige en vooral fijne tijd te maken.

Basisprincipes en maatregelen voor een veilige en fijne vakantie op La Grosse Talle

Ook voor het seizoen 2022 gaan we van een paar principes uit:

 1. we nemen maatregelen, maar bereiden ons voor op het aanpassen daarvan naarmate de tijd vordert (zowel naar strengere als naar minder strengere maatregelen). Dat betekent dus ook dat we ons het recht voorbehouden om maatregelen te veranderen tijdens het seizoen;
 2. we doen ons uiterste best om veiligheid voorop te stellen met de bedoeling dat onze gasten toch gewoon een hele fijne vakantie zullen hebben op La Grosse Talle;
 3. we gaan ervan uit dat onze gasten allemaal een verantwoorde en redelijke houding zullen aannemen, zowel in hun contacten op het terrein als daarbuiten, om de veiligheid van de andere gasten niet in gevaar te brengen.
 4. we passen de regels toe die ons van overheidswege worden opgelegd en verwachten van onze gasten dat zij zich hier ook aan houden, met name wat betreft de "pass sanitaire" of de "pass vaccinal" (de Franse Coronapas, die de vaccinatie verplichting en/of test verplichting vastlegt). We wijzen elke verantwoordelijkheid voor een annulering die voortkomt uit een niet-conformiteit met deze regels van de hand, met name in geval van annulering door de gast.


Zo, dat waren de basisprincipes. Maar wat betekent dat nu concreet?


Huisjes

 • De huisjes zijn allemaal zelfstandig en maken social distancing daardoor gemakkelijk; het is aan u om aan te geven hoever u daarmee wilt gaan;
 • We gebruiken speciale schoonmaak- en anti-bacteriële middelen bij de schoonmaak en zullen speciale aandacht besteden aan de contactpunten (deurklinken, kranen, raamklinken, onderkant stoelen, knoppen aan kastjes en dergelijke);
 • We zorgen voor voldoende zeep, hydro-alcoholische gel en schoonmaakdoekjes in alle huisjes;
 • We laten vooralsnog de documentatie in de huisjes, maar zullen zorgen voor een rotatiesysteem: u kunt zelf beslissen of u er gebruik van wilt maken;
 • We sturen u de wifi code per e-mail, sms of Whatsapp toe.

We vragen van u:

 • De bedden af te halen voor vertrek en lakens en slopen in de speciale oranje "Elis" zak te stoppen;
 • alle handdoeken die u hebt aangeraakt in een speciale witte zak te doen;
 • alle afwas droog op te bergen in de kasten en ervoor te zorgen dat de afwasmachine ook uitgeruimd is voor uw vertrek;
 • zolang het weer het toelaat, uw huisje regelmatig minstens tien minuten per dag goed te luchten, met name voor uw vertrek;
 • de basisregels van de social distancing (1,5 meter afstand) met andere gasten en ons zo goed mogelijk te respecteren;
 • een masker te dragen zodra u uit de huisjes komt (voorbij het terras of de tuin) en mogelijk in aanraking komt met andere gasten. Dat wil zeggen: als u met meerdere gasten rondom het zwembad zit en er voldoende afstand tussen de groepen is, dan is dat waarschijnlijk niet nodig. Het is en blijft dus een kwestie van aftasten (wat wil de andere gast?), inventiteit en flexibiliteit!


Camping

 • We gaan voorlopig uit van een maximaal aantal bezoekers op La Grosse Talle, waaraan we het aantal staanplaatsen zullen aanpassen. Voor het seizoen 2021 beperken we ons tot zes staanplaatsen. Dat om ervoor te zorgen dat de social distancing niet een onmogelijke zaak wordt op het terrein (dat geldt met name voor de speeltoestellen en het zwembad!). Dat betekent dus ook dat het zaak is om op tijd uw plek te reserveren, want vol is vol!
 • Minder staanplaatsen houdt ook in dat we vanaf begin juli tot eind augustus alleen reserveringen voor minstens vijf dagen zullen accepteren, zodat we geen reserveringen hoeven te weigeren omdat er toevallig een tent voor één nacht op de camping staat. Uitzonderingen uiteraard daargelaten - nogmaals, we zullen ons proberen zoveel mogelijk aan te passen aan de situatie. Neem zeker contact met ons op als het een last-minute betreft!
 • Mocht de camping vol zijn, dan kunt u ook overwegen om de studio of het Tiny House te reserveren: bij beiden kunt u een tentje zetten voor het betere camping gevoel!
 • Er zijn inmiddels drie buiten afwasbakken, onder een afdak aan de kopse kant van het sanitairgebouw. Alle sanitairvoorzieningen hebben een kleur: bij aankomst krijgt u de blauwe, gele of rode toilet, douche, wasbak en afwasbak toegewezen. U deelt die maximaal met één andere staanplaats (tenzij het door wisselingen even overlapt). We rekenen op uw capaciteit om zelf na gebruik ervoor te zorgen dat de anderen geen gevaar lopen.
 • We gaan het schoonmaak protocol opvoeren van twee naar drie keer per dag.
 • Ook in het campinggebouw zetten we uiteraard hydro-alcoholische gel neer en we stellen als vanouds voldoende schoonmaakmiddelen tot uw beschikking om zelf even een doekje ergens over te kunnen halen als u dat wenst. Deze worden ook met kleuren gemerkt, zodat u weet welke u kunt gebruiken.
 • We sturen u de wifi code per e-mail, sms of Whatsapp toe.
 • We vragen u de basisregels van maskers en social distancing (1,5 meter afstand) met andere gasten en met ons zo goed mogelijk te respecteren.


Het terrein en het zwembad 

 • We gaan er nu vanuit dat het zwembad ook in 2022 weer open mag. Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid, zullen we onze veiligheidsmaatregelen aanpassen.
 • We rekenen erop dat u zelf let op de social distancing en maskers draagt als u dat nodig acht: het gaat niet alleen om uw eigen veiligheid, maar ook om die van uw medegasten!
 • We hebben het terrein wat vergroot door actief gebruik te gaan maken van wat we "het achterterrein" noemen (waar onze gasten hun auto's parkeren, achter de hangar en naast het zwembad). Daar staan deze zomer stoelen die u uitnodigen om heerlijk onder de bomen te gaan zitten. We zijn er ook een moestuin begonnen, die we in de komende jaren gaan uitbreiden.
 • Maar vooral: onder die bomenrij staat de nieuwe, grotere zandbak. U kunt er nog fijner zitten als uw kind er speelt, later op de dag is er schaduw én zon en u heeft er een geweldig uitzicht op het zwembad en het huis. 
 • Let op: al het speelgoed (dus ook in de zandbak) is verwijderd, u moet voor uw eigen speelgoed zorgen. Let u er ook op dat weer mee te nemen na gebruik.

Op deze manier hopen we dat het hele social distancing gebeuren zo natuurlijk mogelijk zal verlopen. Voor diegenen die liever zoveel mogelijk tijd op La Grosse Talle willen doorbrengen om contact met buiten te vermijden is het een manier om te genieten van extra ruimte!


Broodservice, maaltijden, pizza-avonden en zondagochtend ontbijt 

 • We mogen officieel maaltijden serveren en hopen dat ook met COVID-19 beperkingen te kunnen doen: afhaal service, tafels buiten de hangar zetten om meer in de "open lucht" te zijn... het zijn allemaal manieren om er toch voor te kunnen zorgen dat u van een onvergetelijke en verzorgde vakantie kunt genieten.  
 • We nemen 'vaste' reserveringen aan, en vragen dus de aanbetaling te voldoen. Het saldo voldoet u voor uw verblijf (zie ook onze algemene voorwaarden). Mocht u onverwacht niet in staat zijn om te komen vanwege Corona, dan krijgt u een voucher van ons die twee jaar geldig is, waarmee u uw vakantie kunt uitstellen, zonder er schade onder te lijden. Het is voor onze bedrijfsvoering helaas onmogelijk om u de aanbetaling terug te storten, tenzij de plek door een ander wordt ingenomen (zie ook onze algemene voorwaarden).
 • Voor de eventueel gemaakte kosten ter plekke, kunt u met credit card betalen of contant afrekenen (ook daarvoor maken we een protocol). Offertes en facturen worden u in pdf formaat toegestuurd. Voor het invullen van het intake document (nodig voor de Algemene Verordering Gegevensbescherming) zullen we proberen een online alternatief op te zetten. De eindafrekening en andere administratieve handelingen worden zoveel mogelijk in de buitenlucht afgehandeld.

Het is duidelijk dat we allemaal een beetje zullen moeten zoeken naar de beste compromissen om al deze contactmomenten zo goed mogelijk te laten verlopen. We rekenen dan ook op uw begrip en medewerking!

We moeten het samen doen en dit is wat we van u verwachten

Zonder uw medewerking gaat het niet lukken om COVID-19 en het Coronavirus te bestrijden of op zijn minst hier buiten de deur te houden. 

Wij vragen uw medewerking voor de volgende maatregelen:

 • geen vakantie te boeken als u niet aan de door de Franse overheid vastgestelde sanitaire verplichtingen kunt of wilt voldoen;
 • uw vakantie te annuleren als u merkt dat u ziek of positief getest bent - uw aanbetaling en eventuele gehele betaling zullen worden omgezet in een voucher die u gedurende twee jaar kunt gebruiken;
 • het dragen van een masker en de social distancing maatregel van 1,5 meter afstand goed te respecteren zodra u met andere gasten dan uw eigen gezelschap of met ons omgaat;
 • tijd en afstand te respecteren om ervoor te zorgen dat alle kinderen veilig in de zandbak, op de schommel en op de trampoline kunnen spelen. De ruimte om de nieuwe zandbak maakt het ook voor ouders mogelijk om voldoende afstand te bewaren;
 • zelf voor uw kinderspeelgoed te zorgen, ook in de zandbak;
 • in en rondom het zwembad ook de afstanden zoveel mogelijk te respecteren!
 • in het algemeen, wat ze in Frankrijk de "gestes barrières" noemen te respecteren (maskers dragen, 1,5 meter afstand houden, geen handen schudden of te kussen, handen wassen, ontsmetten, in de armholte hoesten...);
 • zelf uw afvalzakken in de grote containers op de parkeerplaats te doen en zelf voor de afvalscheiding te zorgen;
 • Voor de huisjes: zie hierboven.

We vragen u vooral om ook als u er zelf niet zo in gelooft, de maatregelen te respecteren om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig kan voelen en om onze aanwijzingen, indien nodig, te volgen.

Verantwoordelijkheid / disclaimer

We zullen er alles aan doen om van uw vakantie een fijne en veilige tijd te maken, maar wijzen elke verantwoordelijkheid voor het oplopen van het Coronavirus of van COVID-19 van de hand.

Laten we er samen weer een bijzonder fijne, veilige en spannende vakantieseizoen van maken op La Grosse Talle!