La Grosse Talle, al sinds 1992 vakantiebestemming van vele vakantiegangers!

Lgt 1992Montage

Toen Beer Bergman hier in juni 1992 neerstreek, had La Grosse Talle zes jaar leeggestaan en was het huis in een ideale staat: nog onaangetast door ijverige verbouwers, authentiek en bijzonder inspirerend.


2018 05 10 Lgt Maison Dhabitation 19 07 51 1 07

Van die kwalificaties zijn 'authentiek' en 'bijzonder inspirerend' nog steeds actueel.

Img 3518

La Grosse Talle 'aangetast' door de ijverige verbouwers Jan (Nagel) - sinds 1998 -, familieleden en vrienden en uiteraard door Beer. Sommige jaren wordt er veel verbouwd, soms ligt het even stil. Want het gewone dagelijkse leven neemt ook tijd in beslag: twee dochters zijn hier geboren (Charlotte, 1995 en Norah, 2004) en groeien hier op.  Tussen de Franse en de Nederlandse cultuur. Op het Franse platteland, met een grote en gezonde hang naar wat minder rustig leven :-). Ook kunt u hier regelmatig de volwassen kinderen en kleinkinderen vinden.

Maar we doen meer...

2015 07 09 15 04 25 Jan 850Px

Jan heeft na zijn pensioen in Frankrijk Bilance opgericht, waar zowel hij als Beer actief in zijn. Jan houdt zich vooral bezig met trainingen op het gebied van management en HR, geeft loopbaanbegeleiding en concentreert zich op teams.

Beer heeft vijf jaar lang Frankrijk doorgereisd om trainingen in sociale media en lezingen te geven. Dat laatste doet zijn nog steeds, maar een groot deel van haar tijd wordt ingenomen door het schrijven van boeken. Het eerste verschijnt in september en gaat "Bienvenue à la Digital Hospitality" heten en behandelt 'hospitaliteit' in het sociale media tijdperk en het opzetten van een webstrategie met die lessen in het achterhoofd. Het tweede boek verschijnt (hopelijk) volgend jaar en behelst een confrontatie van teksten van sociologen en filosofen met wat zij "la condition numérique", de digitale conditie noemt. 
 Als u uw Frans wilt oppoetsen, kunt u haar blog beerbergman.com lezen of de scoop.it pagina lezen over "web 2.0 en de maatschappij".

Daarvoor heeft zij tien jaar een communicatiebureau gerund, en tussen 2006-2011 heeft ze zich toegelegd op het hosten van websites en het registreren van domeinnamen voor klanten over de gehele wereld. 

Nederlanders in Frankrijk...

Virtuel Reel Twitter 2011 11 17 002

Al die jaren in la douce France hebben vele reflecties opgeleverd over de verschillen, de overeenkomsten, de onbegrijpelijke en begrijpelijke eigenaardigheden van Fransen en Nederlanders. We geven dan ook les in culturele verschillen en hoe daarmee om te gaan.
Verder kunt u haar vinden op een  ander Twitter account: http://twitter.com/BeerBergman

De toeristische activiteit als leidraad...

2019 Jan En Beer Corne Clemens

De toeristische activiteit is dus aan de ene kant een geweldige bijkomstigheid, aan de andere kant de leidraad van La Grosse Talle: u bent er van harte welkom, wij hopen u hier ooit in levende lijve te mogen ontmoeten en een geweldige tijd te bezorgen!