Tanialos, een Gallisch dorp

In Tanialos worden allerlei aspecten van het leven in een Gallisch dorp tot leven gewekt

Het staat op mijn programma, en dit weekend van 2 en 3 juli 2016 gaat het eindelijk gebeuren: het Gallische dorp Tanialos in Exoudun bezoeken! Tanialos is een reconstructie van een dorp en het leven in de eerste eeuw voor onze jaartelling, dat door vrijwilligers en de gemeente Exoudun wordt beheerd.

Kleding, architectuur, muziek, spelen, "oorlog en vrede", ambachten: het idee is om al die aspecten van het leven van een Gallisch dorp tot leven te wekken. Vanaf 2009 zijn er elk jaar evenementen georganiseerd - hopelijk gaat dat in 2016 ook gebeuren! Kijk hieronder voor een leuke video van het eerste jaar.


De foto's op hun Facebook pagina zien er inspirerend uit, ik ben heel benieuwd. Binnenkort hopelijk meer hierover :).

Ook in deze categorie Journées du patrimoine 2016 Vide greniers et brocantes dans les Deux-Sèvres Iedereen tekenen! De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie Le Puits d'enfer: voor een klim- en wandelervaring alsof je in de bergen bent De tumuli van Bougon, de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa Parthenay, "la petite Carcassonne de l'Ouest" La découverte d'une jolie petite ville en Deux-Sèvres : Niort Découvrir la vie de chatelain au Château de Saint-Mesmin Exoudun A Pougne Hérisson, au Nombril du Monde... Romaanse kerken in de pays mellois De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie Le Puits d'enfer: voor een klim- en wandelervaring alsof je in de bergen bent De tumuli van Bougon, de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa Parthenay, "la petite Carcassonne de l'Ouest" Découvrir la vie de chatelain au Château de Saint-Mesmin A Pougne Hérisson, au Nombril du Monde... De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie