Tanialos, een Gallisch dorp

In Tanialos worden allerlei aspecten van het leven in een Gallisch dorp tot leven gewekt

Het staat op mijn programma, en dit weekend van 2 en 3 juli 2016 gaat het eindelijk gebeuren: het Gallische dorp Tanialos in Exoudun bezoeken! Tanialos is een reconstructie van een dorp en het leven in de eerste eeuw voor onze jaartelling, dat door vrijwilligers en de gemeente Exoudun wordt beheerd.

Kleding, architectuur, muziek, spelen, "oorlog en vrede", ambachten: het idee is om al die aspecten van het leven van een Gallisch dorp tot leven te wekken. Vanaf 2009 zijn er elk jaar evenementen georganiseerd - hopelijk gaat dat in 2016 ook gebeuren! Kijk hieronder voor een leuke video van het eerste jaar.


De foto's op hun Facebook pagina zien er inspirerend uit, ik ben heel benieuwd. Binnenkort hopelijk meer hierover :).

Ook in deze categorie Journées du patrimoine 2016 Vide-greniers en brocantes : rommelmarkten in de Deux-Sèvres Tekenen in Melle! Of nee: Melle tekenen De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie Wandelen in de winter Le Puits d'enfer: voor een klim- en wandelervaring alsof je in de bergen bent De tumuli van Bougon, de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa Parthenay, het Carcassonne van de Poitou Ronddwalen in Niort Kasteel Saint-Mesmin, een duik in de Middeleeuwen Exoudun Pretpark Le nombril du monde, de navel van wereld Land van boeren, handelaren en minnestreels De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie Wandelen in de winter Le Puits d'enfer: voor een klim- en wandelervaring alsof je in de bergen bent De tumuli van Bougon, de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa Parthenay, het Carcassonne van de Poitou Kasteel Saint-Mesmin, een duik in de Middeleeuwen Pretpark Le nombril du monde, de navel van wereld De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie