Blog

Nous fêtons les 28 ans à La Grosse Talle seuls pendant le confinement COVID19

17 avril 2020

Vandaag 28 jaar geleden tekenden we het koopcontract voor La Grosse Talle. Acht-en-twintig jaar... vandaag pas begin ik me te realiseren hoe lang dat eigenlijk is!

Ik weet niet of ik me toen kon voorstellen hoe het nu zou zijn, maar zeker is dat ik me nooit had kunnen voorstellen dat we dat in complete "lockdown" zouden vieren. Nou is het niet zo erg om een maandje of twee hier op La Grosse Talle te moeten blijven, want erg "opgesloten" kun je het niet noemen. Maar het is wel vreemd om niemand te mogen ontvangen! Want daar ging het uiteindelijk toch om... 


Sleuteloverdracht bij de aankoop van La Grosse Talle, 1992


Lire plus →

Het Tiny House

15 septembre 2019

Het Tiny House op La Grosse Talle
Het Tiny House op La Grosse Talle


Mag ik u voorstellen: het Tiny House op La Grosse Talle! 

Eigenhandig gebouwd naar eigen tekening, gesitueerd op het mooiste plekje van het campingterrein, onder de bomen en met een park voor de deur, biedt deze nieuwste aanwinst een geheel nieuwe ervaring van rust en ruimte. 

Lire plus →

Le Puits d'enfer: voor een klim- en wandelervaring alsof je in de bergen bent

16 juillet 2019

Op het eerste gezicht is het landschap in zuiden van de Deux-Sèvres glooiend, rustig, van menselijke maat. Ook hier geldt weer: alles hangt af van je perspectief. Want er is een plek waar je je bijna in de bergen waant: de Puits d'enfer.

Lire plus →

De tumuli van Bougon, de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa

2 juillet 2019

Ik heb er elders op de site ook al over geschreven, want het is echt de moeite van een uitstapje waard: de tumuli (en het museum) van Bougon.

Lire plus →

We bouwen een Tiny House - 3

3 juin 2019

Een transparant Tiny House!
Een transparant Tiny House!


De constructie staat! We hadden even een transparant huis (misschien wel het mooiste moment van het hele project), maar ja, het moest toch dicht hè...

Lire plus →

We bouwen een Tiny House - 2

29 mai 2019

Vloerwerk!
Vloerwerk!


Er zit schot in de bouwwerkzaamheden. Dankzij de hulp van vrienden en ondanks het wisselvallige weer, zijn we goed opgeschoten. De paaltjes waar het geheel op komt te rusten zijn in de grond geslagen, het plateau is uitgelijnd en waterpas gezet, we hebben ons zoet gehouden met het beitelen van de balken van de houtverbindingen van de dragende constructie. 

Een Tiny House bouwen is serieus werk: we zijn nog steeds vol goede moed bezig. En zijn al een heel eind op weg (dachten we).

Lire plus →

We bouwen een Tiny House - 1

20 mai 2019

De eerste paaltjes van het Tiny House! (mei 2019)
De eerste paaltjes van het Tiny House! (mei 2019)


Het kriebelt sinds een paar jaar: we zijn in de ban van de Tiny House ontwikkelingen. Toegegeven: het heeft iets bizars om zo groot te wonen en dan geïnteresseerd te zijn in kleiner wonen. Hoewel, het één zou best eens met het ander te maken kunnen hebben :-). Dit voorjaar zijn we er toch aan begonnen: we bouwen een Tiny House!

Lire plus →

We bouwen een ecologische heg!

17 mai 2019

Wat is in godsnaam een ecologische heg? Zijn niet alle heggen ecologisch?

Ecologisch betekent volgens woorden.org "in overeenstemming met de natuurlijke verhouding tussen de omgeving en de organismen die erin leven". Vanuit die optiek denken we sinds een paar jaar na over hoe het terrein zo slim mogelijk te onderhouden. Daaruit kwam het idee van de ecologische heg voort. Een reconstructie.

Lire plus →

We go ecolo: onze inspanningen om ecologischer te werk te gaan

1 mai 2019

Zonder dat je het misschien beseft gaat er krankzinnig veel om in een onderneming als La Grosse Talle. We klussen wat af en gebruiken daarbij veel materialen en technieken, en we moeten veel schoonmaken - waarbij allerlei schoonmaakmiddelen worden ingezet. De afgelopen jaren zijn we begonnen met het nadenken over hoe dat zo ecologisch mogelijk kan.

Lire plus →

Joyeux Noël 2018!

21 décembre 2018

Fijne feestdagen - Joyeux Noël - Merry Christmas from La Grosse Talle
Fijne feestdagen - Joyeux Noël - Merry Christmas | La Grosse Talle, 2018 | foto: Beer Bergman (2010)

We wensen u allemaal hele fijne feestdagen toe! En hebben daar eigenlijk niets anders meer aan toe te voegen, behalve dan wat foto's om u uit te leggen waarom het zo bijzonder is om Kerstmis op La Grosse Talle te vieren :-)

Lire plus →
Previous Page - Next Page