Blog

We wilden een moestuin... weet u nog?

26 april 2023

Eerder (in 2020) schreef ik al over het eerste jaar van onze moestuin, enfin, het eerste jaar van de derde moestuin. Dat was wel schattig: een paar bakken, en het vooruitzicht dat er nog drie keer zoveel bakken bij zouden komen. Dat plan is inmiddels volledig uit de hand gelopen (zoals zovele plannen hier:-).  

Lees meer →

La Grosse Talle in het zonnetje!

24 april 2023

Na meer dan dertig jaar zeg ik nog steeds: ik ben niet voor het goede weer, het heerlijke eten of de taal naar Frankrijk verhuisd, maar het zijn wel drie redenen om er heel gelukkig te zijn (en niet meer weg te willen). Met tussen de 2000 en 2250 zonne-uren per jaar - die ons dus voor een redelijk gedeelte buiten het zomerseizoen verwarmen - wilden we eigenlijk wel meer doen dan alleen koffie in het zonnetje drinken. En na heel lang voorbereiden is het eindelijk zover: we hebben nu niet alleen zonnepanelen, maar ook een laadpaal voor electrische auto's! 

De laadpaal voor electrische auto's op La Grosse Talle
De laadpaal voor electrische auto's op La Grosse Talle
Lees meer →

1992 - 2022: 30 jaar La Grosse Talle!

17 april 2023

Vanwege de privé omstandigheden vierden we het dertigjarig La Grosse Talle jubileum in april 2022, nu een jaar geleden, ingetogener dan we eigenlijk van plan waren. Desalniettemin waren het emotionele momenten en hebben we het hele seizoen door echt stilgestaan bij wat het betekent om precies de helft van je leven in Nederland, en de andere helft in Frankrijk te hebben doorgebracht.


Lees meer →

Dag van de imperfectie en: Done is better than perfect

18 februari 2023

Beloofd is beloofd, ik zou het hier ook hebben over waar wij het hier over hebben :-). 

En dat is niet alleen maar over het wel en wee op La Grosse Talle, maar vooral ook over hoe we ons verhouden tot de wereld. Aanleiding is vaak een artikel in een 'krant' (op een timeline van de applicatie dan) of een podcast. 

Deze week mocht ik weer lesgeven in Tours en luisterde ik...

Lees meer →

Als je met hout stookt, verwarm je jezelf drie keer (Jan dan, tenminste :-)

10 februari 2023

Sinds we een paar jaar geleden besloten onze gasketel niet te vervangen, verwarmen we ons nu bijna helemaal met de houtkachels. En dat betekent: veel vervoer, veel gesjouw, veel gekloof, veel verplaatsen, veel gedoe dus, maar ook zeker: veel plezier!

Jan zijn joy in wintertimes: hout halen! (2023)
Jan zijn joy in wintertimes: hout halen! (2023)


Lees meer →

2023 en het roer om?!

5 februari 2023

Het is te lang geleden, ik weet het. Hoewel ik echt wel weet hoe je moet bloggen en wat je allemaal moet doen om SEO (Search Engine Optimization) relevant te blijven, lukte het me de afgelopen jaren dus weer niet om regelmatig artikelen op onze blog over La Grosse Talle te schrijven. 

Dus gaan we het dit jaar het roer omgooien!

Mijn schrijfmaatje in de wintermaanden
Mijn schrijfmaatje in de wintermaanden
Lees meer →

Wandelen in de winter

3 februari 2021

Voordat de regen deze week ging vallen, hebben we genoten van heerlijk zonnig winterweer. En daar horen wandelingen bij. Meestal gaan we wel een paar keer per jaar even naar "onze" bronnen, die van de Sèvre Niortaise...


Lees meer →

Een nieuw jaar door een nieuw raam: gelukkig 2021 allemaal!

9 januari 2021

Laat ik met het raam in huis vallen: wij wensen u allemaal een heel erg fijn 2021 toe, met de juiste balans van vrijheid, verantwoordelijkheid, lichtvoetigheid, openheid en bescherming. We hopen dat 2021 gekend zal worden als een jaar waar u en uw naasten gezond doorheen zullen komen. En natuurlijk ook dat we u weer op La Grosse Talle mogen ontvangen om bij te praten over 2020 en te mijmeren over wat de toekomst ons brengen zal.

Op La Grosse Talle sluiten het jaar af met veel lichtjes, gespiegeld achter de nieuwe (!) dubbele ramen. Er is iets bijzonders aan ramen: ...


Lees meer →

Over ramen, deuren en schilderwerk

10 december 2020

L'histoire de La Grosse Talle - enfin, notre histoire à La Grosse Talle - a depuis ces débuts été marquée par ses fenêtres et ses portes. Et pas uniquement à cause de leur nombre : 36 fenêtres et 7 portes d'entrée, cela mérite une réelle stratégie d'entretien ! Leur couleur d'origine a défini le rouge que nous chérissons toujours et qui fait partie de notre identité (idem pour les volets, mais c'est une autre histoire...).

Là ou les uns diraient : ...

Inspection des nouvelles fenêtres par Meghan Ladygrey
Même le chat doit s'habituer aux nouvelles fenêtres (2020)
Lees meer →

"La Foisse Plèque": Coronavirus-vrij afwassen op camping La Grosse Talle

1 september 2020

Er is deze zomer kei- en keihard gewerkt aan een nieuwe voorziening: 3 nieuwe afwasbakken onder een afdak buiten om onze gasten meer ruimte en meer lucht te geven - en om dus veiliger te kunnen verblijven op de camping La Grosse Talle in tijden van Coronavirus / Covid-19. U kunt voortaan afwassen op "La Foisse Plèque" - de naam en de inhuldiging was een verassing van onze gasten!


Lees meer →
Next Page