La Grosse Talle, voor een geweldige vakantie op het Franse platteland!

La Grosse Talle is een authentiek, sfeervol boerderijcomplex, gebouwd in de typische stijl van de Poitou-Charentes. In het hoofdgebouw zijn van oudsher drie aparte huizen gevestigd. Eén daarvan is omgetoverd tot een « gîte rural », het vakantiehuis voor 6 personen. En dan is er natuurlijk nog de studio (een appartement voor 2 à 4 personen) in het oudste gedeelte van het pand en het huisje La Talle (2 à 3 personen).

Op de ruim opgezette 'camping rural' (6 plaatsen) kunt u uw tent of caravan neerzetten en genieten van "kamperen in onze achtertuin", zoals één van onze gasten graag zegt. Daarnaast kunt u er helemaal uit zijn in het Tiny House!
De gebouwen en het zwembad (10 x 5,5 meter, 1,20 diep) liggen op 1,5 ha eigen grond, alleen toegankelijk voor gasten van La Grosse Talle.

Uw gastheer en gastvrouw Jan Nagel en Beer Bergman hebben de Nederlandse nationaliteit en wonen al sinds 1992 (Beer) en 2003 (Jan) op La Grosse Talle in Frankrijk. Met al uw wensen en vragen over uw verblijf of de streek en haar mogelijkheden kunt u natuurlijk bij hen terecht. Bij aankomst krijgt u een uitgebreide documentatie om u verder te verdiepen in de streek en haar mogelijkheden. Leest u hier meer over "hun dagelijkse gang van zaken" >>

Op La Grosse Talle kunt u helemaal tot rust komen...

... want alle ingrediënten zijn aanwezig voor een geweldige vakantie: rust, ruimte en comfort zorgen voor een sfeer waarin u zich kunt ontspannen; de natuurlijke en historische rijkdom van de Pays Mellois staan garant voor onverwachte ontdekkingen...

La Grosse Talle en de service
La Grosse Talle biedt u ook alle servicemogelijkheden voor een verzorgde vakantie: lakens, handdoeken en keukenlinnengoed zijn in de huurprijs inbegrepen. Voor uw baby/kleuter zetten we graag een kinderbedje en - stoel klaar.  En in de zomer komt de bakker 's morgens het door u bestelde brood bezorgen. En last but not least: we brengen geen extra schoonmaakkosten in rekening :-).

150804 Lezerbijboom 850px 7024

En natuurlijk.... het zwembad!

1805 Lgt Piscine 16266

Vol met kinderen, of helemaal voor u alleen: het zwembad op La Grosse Talle kent net zoveel aspecten als het leven er biedt. 

Het zwembad is inmiddels de ontmoetingsplek bij uitstek geworden voor de gasten van La Grosse Talle. We hebben ervoor gekozen om het met hout af te werken, om het zoveel mogelijk te laten integreren in het landschap. Er is ook gedacht aan de veiligheid: het zwembadterrein is afgescheiden met een hekwerk (en sleutel, op te halen bij het woonhuis van Jan en Beer) en het is uitgerust met een alarm.

Uw verblijf met vrienden of familie en... nieuwe vrienden?!

Het leven op La Grosse Talle is onder andere zo mooi omdat het rijk is aan ontmoetingen. Vaak zijn dat bijzondere ontmoetingen

150807 Fotosessievoorhuis 850px 7145

Uw huisdier is van harte welkom op La Grosse Talle

Uw huisdier is van harte welkom op La Grosse Talle, maar we accepteren geen exotische dieren. We vragen u wel om ons van te voren op de hoogte te stellen van de komst van uw viervoeter en om de door ons opgestelde huisregels te respecteren, mede namens onze katten. 

Valt er ook wat te zien in de omgeving?

Lgt Huis Cour 850Px 2014 07 11 20 41 35

Als u vast meer wilt weten over het departement van de Deux-Sèvres, dan kunt u de pagina's 'ontdekken' op deze site of de actualiteiten op onze blog lezen (zoeken per categorie), waar u naast wetenswaardigheden over de streek ook meer inzicht kunt krijgen in het reilen en zeilen van La Grosse Talle. 

Maar vergeet vooral niet dat La Grosse Talle enorm centraal ligt in een streek waar ook wat verder weg juweeltjes zijn te ontdekken. Niet ver ten zuiden van Poitiers (Futuroscope!), op een dik uur rijden vanaf Cognac, La Rochelle en de Atlantische kust waarheen u geweldige uitstapjes kunt maken. En dan zijn er nog allerlei bezienswaardigheden, steden en stadjes, zoals Niort, de Marais Poitevin (varen!) en Melle met haar prachtige kerken. Of, héél dichtbij, Exoudun, La Mothe Saint-Héray en Bagnault.

Kortom: La Grosse Talle is groot genoeg om u te kunnen afzonderen met uw vrienden of familie, terwijl er in het hoogseizoen meestal voldoende mensen zijn om ook nieuwe vrienden te kunnen maken!

U kunt eventueel uw huisdier(en) meebrengen (let wel: exotische huisdieren kunnen wij niet toelaten!). We stellen het op prijs als u ons daarover van te voren inlicht, zodat we met u enkele regels kunnen doornemen. Zelf hebben we katten, die graag bij u op bezoek komen: als u daar geen zin in heeft, kunt u ze uiteraard 'buiten' zetten en wij vragen u om ze géén eten te geven.

Wij wensen u alvast een aangenaam verblijf op onze site en en hopen u binnenkort in levende lijve te mogen ontvangen!

Jan Nagel en Beer Bergman.

Voor meer inlichtingen... Kunt u ons op verschillende manier bereiken. Uiteraard per e-mail of bellen op  +33 617 38 17 49. Wij kunnen u in het Nederlands te woord staan.