Iets over de regio...

140201 Angouleme Festival 2014 02 01 18 11 31

Vanaf januari 2016 is de regio omgetoverd tot een mega-regio: de enorme regio Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes heet nu "La nouvelle Aquitaine". Maar voor een verblijf op La Grosse Talle en de ontdekkingen die erbij horen, geldt natuurlijk dat de "oude" regio Poitou-Charentes zo'n beetje de grenzen aangeeft van wat je in een dag kunt bereiken en bekijken. 

Er zijn veel verschillende dingen te zien, te ontdekken, te beleven. Een kleine greep uit de mogelijkheden:

  • als u van kastelen houdt, dan moet u hier maar eens kijken voor een lijst van te bezoeken kastelen in de Poitou-Charentes >>
  • als u van strand houdt, dan is het een goed plan om een keer naar La Rochelle of naar Ile de Ré te gaan. Het is iets meer dan een uur rijden en zeker de moeite waard!
  • als u van markten houdt, dan tja, wat zal ik zeggen, dan kunt u hier aan uw trekken komen!
  • als u van festivals houdt, dan zijn de Francofolies van La Rochelle (elk jaar in juli), maar ook het festival van de Bande dessinée (Stripverhalen festival) van Angoulême een absolute must! 
  • als u van moderene kunst houdt, dan is het kasteel van Oiron (Deux-Sèvres) een must, 
  • als u van romaanse kerken houdt, dan moet u voldoende tijd inplannen om ze hier allemaal te komen bezoeken: afgezien van de vele kerken in de Pays Mellois, is de Poitou-Charentes gezegend met een groot aantal romaanse kerken, waarvan er verschillende in de boeken staan vermeld (Aulnay en Poitiers bijvoorbeeld).
  • als u van water houdt, dan kunt u niet alleen uw hart ophalen in de nabijheid van La Grosse Talle bij de bronnen van de Sèvre niortaise, maar ook bij de vele "plans d'eau" die de regio rijk is.
  • als u de plaatselijke gastronomie wilt ontdekken, dan moet u zeker een rondleiding in één van van de Cognac huizen plannen, of een kaasboerderij bezoeken, of, hoe kan het ook anders, de producten van plaatselijke producenten op de vele markten in de hele regio komen proeven!