De gîte op la Grosse Talle: een vakantiehuis met allure in een oude herenboerderij

2019 09 11 Lgt Gite Vooraanzicht 7426

Het vakantiehuis (de "gîte") bestaat uit een afgescheiden gedeelte van de "métairie" (herenboerderij) La Grosse Talle, waarin vroeger de eigenaren woonden. U kunt met zes personen in de gîte overnachten, maar we kunnen er een opklapbed bijzetten of hem in verbinding stellen met de studio (zie hieronder).

La Grosse Talle staat op 1,5 hectare eigen grond, die geheel voor onze gasten beschikbaar is en waar u de andere gasten bij het zwembad kunt ontmoeten. In de ommuurde tuin, op het zuiden, kunt u genieten van de schaduw en de zon, de bloemen en planten, en er lekker barbecuen op de Weber. Naast de gîte heeft u de beschikking over uw privé parkeerplaats.

Klikt u hier om meer foto's van de gîte te zien >>.

De gezellige woonkeuken van de gîte op La Grosse Talle

In Frankrijk speelt het leven zich af in de keuken (of buiten)

2019 04 Gite Tableamanger

Daarom hebben we een huiskamer met keukenhoek gemaakt, waarin de riante tafel een centrale plaats inneemt. Om aan te eten, lezen, spelletjes te spelen of te praten en een glas wijn te drinken... Een ouderwetse woonkeuken dus eigenlijk. Maar dan comfortabel uitgerust met een afwasmachine, magnetron, gasoven, koffiezetapparaat, broodrooster, koelkast/diepvries en uiteraard een behoorlijke voorraad pannen van diverse afmetingen. (U kookt er trouwens op inductie.)Ook is serviesgoed ruim voldoende aanwezig. Want afwassen behoort vast niet tot uw favoriete vakantieactiviteiten.

In de huiskamer/keuken vindt u verder een houtkachel, waarmee in de winter het hele huis comfortabel verwarmd kan worden. Overigens kunt u in de winter eventueel bij verwarmen met petroleumkachels en/of een electrische radiator.
En de bank kan als bed dienst doen (als u met meer dan 4 personen komt - geschikt voor twee personen). 
Via de ruimte achter de huiskamer/keuken (met werkkast en een opbergruimte), komt u in de badkamer (wasmachine, wastafel, douche, toilet). Deze wordt verwarmd met een radiator (centrale verwarming).

Wakker worden met een onvergetelijk uitzicht

Op de eerste etage vindt u de twee slaapkamers: de één groen/violet en fris, de ander geel/violet en romantisch van toon. 

De groene kamer heeft twee éénpersoonsbedden. De gele kamer is wat wij de "ouderslaapkamer" of "master bedroom" noemen, met een tweepersoonsbed (1,80 x 2,00 cm). Er staat standaard een kinderbedje in de gîte en op verzoek kan er een opklapbed worden bijgezet op de grote slaapkamer.

Er zijn dekbedden, dekens en kussens voor beide kamers aanwezig en u treft de bedden opgedekt aan. Voor elke kamer is er een kast en mogelijkheid om kleding op te bergen. 

Beide kamers hebben een wastafel. Maar vooral: beiden hebben ook het geweldige uitzicht op de tuin en de velden aan de overkant van de weg!

160415 Gite Slaapkamer 850Px 2555 160415 Gite Kleineslaapkamer 850Px 2563
2019 05 28 Lgt Gite Fleurs Vue Sur Champs 550Px 5004

U wilt met meer dan zes personen op La Grosse Talle verblijven?

Doorkijkje naar de woonkeuken van de gîte

De gîte is standaard uitgerust voor zes personen, maar op verzoek zetten we graag een opklapbed erbij (1 persoons).

Gîte en studio kunnen met elkaar in verbinding worden gebracht, en zo geven ze samen plaats aan acht personen. U heeft op die manier twee badkamers en twee keukens tot uw beschikking. Klikt u hier om meer te lezen over de studio...

Alles inclusief!

2020 07 22 Lgt Piscine 850Px 2675

Al onze huurprijzen zijn inclusief lakens, handdoeken, keukenlinnengoed en schoonmaak. We vragen onze gasten om de handdoeken niet bij het zwembad te gebruiken en zelf badhanddoeken mee te brengen. 

In principe is in het hoogseizoen de gîte alleen per week te huur, uitzonderingen daargelaten. De rest van het jaar kunt u de gîte per week, per dag of een veelvoud daarvan huren. Klikt u hier om de tarieven per week te zien en hier om de tarieven van de gîte per nacht te zien.