Als u van wandelen en fietsen houdt, dan is de Pays Mellois dé streek voor u!

140413 Sources Balade  Norah 850px 2014 04 13 17 20 39

Als u van wandelen en fietsen houdt, en van een landschap dat gekenmerkt wordt door de menselijke schaal, dan kunt u in Sepvret en de Pays Mellois uw hart ophalen! Vanaf La Grosse Talle kunt u meteen de velden in, om naar de bronnen te wandelen bijvoorbeeld...

En dat kan in een korte wandeling (snel naar de bronnen voor een picnic, of om daar de kinderen te laten spelen of.... om er heerlijk te gaan zitten lezen) of door de uitgebreide wandeling te doen die rondom Sepvret is uitgezet (2 - 3 uur). Dan ziet u allerlei mooie plekjes in Sepvret, en hij is prachtig in alle jaargetijden!

Vanaf La Grosse Talle kun je zo een heerlijke wandeling maken!

Ontdek de lavoirs, de wasplaatsen bij de bronnen!

Nog niet zolang geleden waste mijn buurvrouw haar was, samen met andere vrouwen uit Sepvret, in één van de lavoirs die het dorp rijk is. Ieder van die 'lavandières" had haar eigen dag, en ging erheen met zo'n karakteristieke kruiwagen zonder zijkant: daar werd eerst de vuile en daarna de schone was opgelegd. Kijk hier naar het filmpje dat ik in 2012 met onze dochter maakte:

Wandelen (en fietsen) in de Pays Mellois

Wandelen in de winter vanaf La Grosse Talle

U kunt natuurlijk ook naar Melle gaan, en daar de wandeling door het stadje lopen, of de wat langere die u rondom Melle leidt, en waarbij u langs de Mines d'Argent komt, of het arboretum en het lavoir van Melle. En natuurlijk langs de romaanse kerken! 

Over Melle gesproken: wat dacht u van een fietstocht van Melle naar Celles-sur-Belle, over de oude spoorbaan? Ook daarvoor geldt weer: u kunt het met handleiding doen, of gewoon gaan fietsen, vanaf La Grosse Talle of ergens anders...

Een alternatief zijn verder eigenlijk alle stadjes in de Pays Mellois, want ze hebben bijna allemaal, zonder uitzondering, wandelingen uitgezet. En de streek wordt gekenmerkt door de vele weggetjes die het landschap doorkruisen, zodat u altijd wel weer ergens uitkomt waar het zowel verrassend als bekend is!

Op verschillende plaatsen kunt u beschrijvingen van wandelingen downloaden, maar ze zijn meestal wel in het Frans... 

Kortom: wandelen en fietsen kan mét handleiding, of gewoon op de bonnefooi, in alle gevallen zult u ervan genieten!

Wandelen en fietsen, verder weg...

Als u meer van een rondreis houdt, of zin heeft in langere routes fietsen of wandelen, dan is de pelgrimstocht van Tours naar Compostella misschien iets voor u (hij komt door Sepvret heen!). Dat is dan wel weer meteen heel erg lang, en er zijn legio compromissen te bedenken: kijk bijvoorbeeld maar eens op Everytrail!