De Pays Mellois: « het land van Melle »

9856549143 F8D395188A O

Een landschap is altijd moeilijk te omschrijven, en dat geldt zeker voor de streek waar je al lang woont! Wij zelf vinden de menselijke schaal een fijn aspect, en de rode aarde. Veel kleine weggetjes, glooiende heuvels en veel groen, prachtig om doorheen te wandelen en te fietsen.

Dat is het gebied van de Pays Mellois, het land van Melle, dat zich bevindt zich in het zuiden van het departement de Deux-Sèvres, dat weer onderdeel uitmaakt van de regio Poitou-Charentes (tegenwoordig heet het Nouvelle Aquitaine).
Een regio die rijk is aan een heel scala van bezienswaardigheden, variërend van prehistorische tumuli (grafheuvels), romaanse kerken tot aan resten van een geschiedenis die door godsdienstoorlogen die deze streek hebben getekend. Vanuit de Pays Mellois is het een goed uur rijden tot aan La Rochelle en de kustplaatsen waar u kunt zwemmen in zee, een klein uur tot aan de Futuroscope in Poitiers en u kunt gemakkelijk daguitstapjes maken naar de Marais Poitevin (het Franse Giethoorn) en naar verschillende mooie steden (La Rochelle, Cognac, Poitiers, Niort, ...).

We hebben een pagina met foto's over bezienswaardigheden uit deze streek online gezet, die u hier kunt zien...

De meeste adressen van websites die wij u opgeven over de streek zijn helaas nog bijna allemaal in het Frans, sommigen hebben ook Engelse teksten. We hopen dat ze u in ieder geval voldoende visuele informatie geven om het taalprobleem te vergeten...!