De gîte, een vakantiehuis met stijl

De gîte op La Grosse Talle: een huis met allure

In de gîte, het vakantiehuis, woonden vroeger de 'maîtres', de eigenaars van La Grosse Talle. De mevrouw hield van rozen, zo werd me verteld. Daarom hebben we weer veel rozenstruiken geplant. 
En daarvoor woonde er een schoenmaker - vandaar de berg afvalmateriaal die we hebben gevonden in een hoek van het campingterrein!
En daarvoor... dat is niet meer zo bekend. Maar het verhaal gaat dat er gelukkige mensen woonden.

Er zijn geschriften over La Grosse Talle uit 1724, maar het huis is waarschijnlijk gebouwd aan het einde van de negentiende eeuw. 
De gîte is voorzien van modern comfort terwijl de mooiste oorspronkelijke elementen bewaard zijn gebleven: kastjes in de muren waar de po in stond voor 's nachts, de kersenhouten kast bij de haard. De gîte is in 2003 weer helemaal opnieuw geschilderd en ingericht en in heeft in 2009 een ingrijpende verbouwing ondergaan in de 'achterruimte' en badkamer. Op onze blog kunt u er ook meer over lezen trouwens. Klik hier voor meer details van de gîte ...

De studio, appartement voor 2 à 4 personen

De studio is het (in 2009, 2016) geheel gerenoveerde vakantiehuis aan de 'achterkant' van het hoofdgebouw. Een stijlvol appartement waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan... Het is een bijzonder plekje, een beetje 'verborgen' aan de achterkant van het grote gebouw waar ook het woonhuis en de gîte in zitten, met een geweldig terrasje en een tuintje dat aan het campingterrein grenst. Ook hier geldt weer: door de ligging van de studio kunt u kiezen voor privacy of contacten leggen.

Klikt u hier voor een beschrijving en foto's op de website, of hier voor foto's van de studio op flickr...

Studio 2015  Img 4386 850px

Het meest romantische huisje van La Grosse Talle heet... La Talle!

150828  La Talle 7320 850px

Appartement 'La Talle', dat super romantische huisje op de cour... We hopen dat velen hier een geweldige vakantie zullen doorbrengen!

'La Talle' is geschikt voor 2 à 3 personen, en bestaat uit een leefruimte met keuken, eettafel en slaapbank en een badkamer met ruime douche, wastafel en toilet.

Het fantastische terras aan de achterkant van La Talle zal garant staan voor heerlijk uitrusten, want het ligt onder de eeuwenoude lindeboom. Aan de voorkant van La Talle kunt u 's morgens in het zonnetje ontbijten en u heeft er overdag voldoende schaduw om er heerlijk te toeven - met uitzicht op de cour en het hoofdgebouw!

Overigens is er centrale verwarming in La Talle, zodat het ook in voor- en najaar geschikt is voor verblijf. Kijkt u hier voor nog meer foto's op Flickr >>

Voor tarieven (per nacht en per week), kunt u terecht op onze tarievenpagina.

De camping rural

Waar vind u nog een kleine camping waar niets bijzonders is te vinden en die toch zo heel bijzonder is? Op de 'camping rural' van La Grosse Talle, met haar zes staanplaatsen, op een stuk land dat gemakkelijk het dubbele aantal tenten zou kunnen herbergen... U bent er dus verzekerd van ruimte en en er zijn geen lange wachttijden bij de douches...!

De camping bevindt zich in wat vroeger de boomgaard was, en waar naast fruitbomen nu ook andere bomen bij zijn geplant. Alle plekken hebben dus volop schaduw.

La Grosse Talle ligt overigens op de westelijke route naar Santiago de Compostella, en wij ontvangen regelmatig pelgrims.

Glamping op La Grosse Talle

150805 6997 Caravane Bed Tafeltje Corr 850px

Geen zin om een tent op te zetten, maar wel genieten van het kamperen? Huur dan de volledig ingerichte caravan, voor 2 à 3 personen. Hij staat op één van de mooiste plekjes van het terrein. Neem contact met ons op om te overleggen over uw verblijf in de caravan.

Zwembad!

Iedereen die op La Grosse Talle vertoeft heeft uiteraard toegang tot het beveiligde zwembad! Veel meer woorden zullen we er hier niet aan vuil maken, kijk liever naar de foto's!

150805 Lgt Zwembad Kinderen 850Px 7055 Corr