Even er tussenuit in het voorjaar?

2014 05 05 18 12 42 300X300

Overweeg dan eens een weekje gîte met het gezin of een romantisch verblijf in La Talle in april-mei, in de paasvakantie of in de meivakantie! Het weer is dan vaak heerlijk in de Deux-Sèvres met haar zachte zeeklimaat, je kunt dus lekker naar buiten en er valt in de omgeving van alles te doen, zelfs buiten het hoogseizoen om! De kleine dingen, daar moet je voor op La Grosse Talle komen...

Toe aan rust, aan stilte, aan aandacht voor jezelf?
Het najaar is een prima tijd om hier te toeven: het weer is meestal rustig en zonnig, en er zijn dan echt heel weinig toeristen. Datzelfde geldt ook, in een wat andere vorm, voor de winter. De foto hiernaast is eind november 2011 genomen! En zo zijn er veel momenten waarop een wandeling naar de bronnen van de Sèvre niortaise een geweldige ervaring is.

Slow holiday

Wat kunt u zoal doen buiten het hoogseizoen? Er zijn fijne zwemparadijzen in Niort, Poitiers en Saint-Jean d'Angély. De Futuroscope en de brouwerijen van Cognac zijn dan lang zo druk niet, het kasteel van Oiron en haar moderne kunstcollectie en de pre-historische grafheuvels in Bougon (hier kun je mooie foto's van Bougon zien van Olivier Renouard // Flickr) zijn bijna het hele jaar open, kortom: er zijn best heerlijke dingen te bezoeken buiten het hoogseizoen, zelfs in de winter.

En niet te vergeten: een beetje door de stadjes Niort, Poitiers, La Rochelle slenteren en wat shoppen, daarvoor kun je hier uitstekend terecht!

Om u een idee te geven van wat u in het voorjaar kunt verwachten, kunt u deze presentatie bekijken >>

111121 Lgt Latalle 007 350Px

Voorjaar, najaar, winter: lekker bij de kachel en lezen maar!

Ensoleillement France

Maar vergeet het cocoonen niet: kacheltje aan, glaasje wijn, lange wandelingen en lekker lezen. Of heerlijk uit eten gaan, een dagje naar La Rochelle en een andere dag naar Poitiers (en lunchen bij La Serrurerie!), allemaal dingen waardoor wij het heerlijk vinden om het hele jaar door op La Grosse Talle te mogen vertoeven. En die we graag met u delen.

En overigens: La Grosse Talle ligt in een gebied met net zoveel zon uren als in de tweede baan van de Côte d'Azur! En die extra zon uren zijn niet in de zomer vergeven, maar in de andere seizoenen.

En als u geluk hebt, ligt er sneeuw tijdens uw verblijf, dat is echt heel bijzonder!