Buitenlandse bloggers doen verslag van de ontdekkingen in de Poitou-Charentes

Buitenlandse bloggers doen verslag van de ontdekkingen in de Poitou-Charentes

Nederlandse bloggers in de Poitou-Charentes

Leuk! Een aantal bloggers afkomstig uit verschillene landen doen verslag van hun ontdekkingen en rondreis door de Poitou-Charentes.

De bloggers trekken door de Poitou-Charentes en doen verslag via Twitter en hun blogs, en publiceren hun foto's van de ontdekkingen op Instagram, de mobiele foto-share applicatie. Vervolgens zorgt het CRT (Comité Régional du Tourisme) van de Poitou-Charentes voor een compilatie via de applicatie Storify. Zoals u kunt lezen, toerisme is een digitale affaire aan het worden, ook in dit gedeelte van Frankrijk!
kust

Nou ja, een rondreis is het misschien niet, want zover ik het heb kunnen nagaan, zijn nu Poitiers, Niort (alleen doorheen gereisd?) en de Marais Poitevin en de Atlantische kust aangedaan. Maar het geeft mooie plaatjes en een soort van Twitter verslag via Storify, dat je hier kunt lezen.

Hoe leuk ik het initiatief ook vind, het is toch jammer dat de minder bekende gebieden van de Poitou-Charentes niet aan bod komen. Ik ga ervan uit dat de toerist de Atlantische kust wel weet te vinden, maar dat is niet persé het geval voor de Charente (Cognac!) of de Deux-Sèvres met haar rijke cultuur en ongelofelijk veel ontdekkingen van de "kleinere dingen" die je hier kunt doen. Maar de plaatjes zijn echt mooi, en veel bezoekers van La Grosse Talle gaan op zijn minst één dag naar de Atlantische Kust, naar La Rochelle of naar Ile de Ré. Dus voor inspiratie moet je hier wel even kijken!

Cultuurverschillen Bloggeuse Luzia Pimpinella on InstagramDe interessante vraag is: kun je aan de foto's van de verschillende bloggers zien waar ze vandaan komen, of: wat zeggen de verschillende collectie foto's over de verschillende reizigers? Is hun perceptie van de Poitou-Charentes verschillend, en als dat zo is, wordt die (mede) bepaald door hun cultuur? Kijk bijvoorbeeld eens naar de twee Instagram collecties, van de Duitse Luzia Pimpinella en de Nederlandse Esther Eijsackers van @gezinspiratie...

FOto's van #franceatlantic van @gezinspiratie op instagram 

U kunt de bloggers volgen via de hashtags (keywords) #franceatlantic en #pc2f