In de serie portretten : Wouter, Amber, Luce en Sara

In de serie portretten : Wouter, Amber, Luce en Sara

Ze kwamen voor een paar dagen, maar plakten er nog een paar aan en wij zullen ze missen, op ‘hun’ plekkie vooraan op de camping :-). Het was hartstikke gezellig met Wouter, Amber, Sara en Luce!  Eerder had ik al besloten om de fotoportretten van gasten te publiceren, om zo een visueel album te maken van wie er allemaal een stuk van ons leven hier meeleeft, maar uiteindelijk ben ik toch gezwicht voor het idee van geschreven portretten.

Wouter Brokx is de eerste van deze zomer, en hij is niet los te denken van zijn bedrijf, Dotka Data. Gespecialiseerd in oude luchtfoto’s en kaarten van Nederland. Sinds 2009 digitaliseert Dotka Data oude luchtfoto’s en kaarten, zodat ze kunnen worden vergeleken met de bestaande situaties. Het gaat om materiaal van tot 200 jaar kan Dotka Data in veertig stappen de evolutie van het landschap van elke plek in Nederland visualiseren, via een interface met een soort van slider (nog niet op de site zichtbaar).  Wel kun je op de site ongeveer 100 000 spionagefoto’s uit de Tweede Wereldoorlog bekijken, en een bijzonder verhaal (filmpje) van een Engelse RAF piloot, die jaarlijks in Nederland terugkomt voor de 5 mei herdenking.  Jimmy Taylor heeft bij Dotka Data zijn eigen luchtfoto’s uit de oorlog teruggezien! Het filmpje is ook op het NOS journaal geweest, 2,5 minuut, vertelt de trotse Wouter! Dotka Data werkt voornamelijk voor overheden en adviesbureau’s.

Wat heeft de familie Brokx zoal gedaan tijdens hun verblijf op La Grosse Talle? Ze hebben veel geslapen, en hoewel ze niet zo van kerken houden, hebben ze daar toch van genoten (die uit Saint-Maixent l’Ecole heeft indruk op ze gemaakt!). Verder hebben ze de biennale in Melle bezocht, veel wijn gekocht bij de Intermarché, van het zwembad genoten, de kinderen hebben veel lollies en ijsjes gegeten, op de trampoline gesprongen, gegeten bij Café de Boulevard in Melle. De volgende keer zouden ze ook naar een stad willen, en ik heb ze Niort en haar terassen aangeraden. En natuurlijk was het kampvuurtje met alle gasten een niet te vergeten ervaring! Lang leve de marshmellows :-) (foto van Wouter).

Wouter en zijn dames stappen zo direct in de auto, voor nog een paar nachten aan de kust, in deze chambre d’hôtes. We horen graag hoe het ze daar is bevallen.