La Grosse Talle in het zonnetje!

la Grosse Talle in het zonnetje!

2023 03 27 Anna Green 850Px 1054

Na meer dan dertig jaar zeg ik nog steeds: ik ben niet voor het goede weer, het heerlijke eten of de taal naar Frankrijk verhuisd, maar het zijn wel drie redenen om er heel gelukkig te zijn (en niet meer weg te willen). Met tussen de 2000 en 2250 zonne-uren per jaar - die ons dus voor een redelijk gedeelte buiten het zomerseizoen verwarmen - wilden we eigenlijk wel meer doen dan alleen koffie in het zonnetje drinken. En na heel lang voorbereiden is het eindelijk zover: we hebben nu niet alleen zonnepanelen, maar ook een laadpaal voor electrische auto's!

In het zonnetje, uit het zonnetje

Die panelen liggen op het vernieuwde dak van het sanitairgebouw, en: op een geweldig mooi afdakje dat er nu voor staat! Het campinggebouw wordt nu minder heet en tegelijkertijd doet de zon haar werk!

Enne... onder het afdak staat de houten bank die mijn broer en zus en ik ooit aan papa hebben gegeven. Het is daar heerlijk zitten, zo uit het zonnetje :-).

2023 03 27 Anna Green 850Px 1053

Zonne-energie en laadpaal

Fun fact: het project heet Anna Green. Jan heeft het vernoemd naar de moeder van Emily Davenport, die samen met haar man een belangrijke rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling van de electramotor. (Daarom noemen we onze electrische auto dan ook Emily en nemen we Emily af en toe mee naar Parijs :-).

Moraal van het verhaal: we proberen zoveel mogelijk uit de zon te halen op La Grosse Talle. Niet alleen genieten we van de zon bij het koffiedrinken vanaf vroeg in het voorjaar en tot laat in het najaar, ondergaan we gelaten de verschroeide grasvelden in de zomer (die het zomerse gevoel nog vergroten), maar ook profiteren we nu van beduidend minder electra verbruik van het net en door de zon opgeladen auto's.

De laadpaal is ook een extra service voor onze gasten die met een electrische auto bij ons op vakantie komen.

Opladen van de auto kan nu terwijl je zelf aan het zwembad ligt, of een boekje zit te lezen voor je tent. Of met je kinderen aan het spelen bent ergens op het terrein. Bij voorkeur 's middags dus, als het zonnetje schijnt :-) (maar het kan uiteraard ook op andere tijden!). We rekenen er € 0,30 per Kw voor.