Wandelen in de winter

Wandelen in de winter

2021 01 25 Lgt Balade Wandeling Lunch 850Px 6217

Voordat de regen deze week ging vallen, hebben we genoten van heerlijk zonnig winterweer. En daar horen wandelingen bij. Meestal gaan we wel een paar keer per jaar even naar "onze" bronnen, die van de Sèvre Niortaise...

Het moge dan te koud en iets te nat zijn om er te badderen, zoals hier op een filmpje dat we in 2010 maakten, zo'n wandeling is in alle jaargetijden een feest.

Vanaf La Grosse Talle rechtstreeks de natuur in

Wij lopen meestal over het achterveld meteen het aangrenzende onverharde pad op (daar waar we het caravannetje van Toon hadden neergezet). Dan ben je er meteen echt even helemaal uit! 

Rechtdoor, aan het einde als je niet meer anders kunt en een prachtig veld voor je ziet (zie foto :-)), ga je linksaf, kronkelend omlaag, en volg je het diepliggende pad...

2021 01 25 Lgt Balade Wandeling Lunch 850Px 6202

Glooiend landschap en prachtige vergezichten

Wandelen in de winter vanaf La Grosse Talle

Tot je niet verder kunt. Als je de boerderij in de verte aan je linkerhand hebt, ga je rechtsaf, recht op een bos af. Dat is een prachtig moment, met veel mooie uitzichten op glooiend landschap en, buiten de zomer om, op de rode aarde waar we zo gek op zijn. 

Linksaf, rechtsaf, naar het bos en dan...

Eenmaal bij het bos aangekomen, ga je linksaf, naar beneden. Met een slome bocht naar rechts en eenmaal beneden aangekomen, zie je de eerste bronnen aan de linkerhand door de takken heen. Dan wordt het even glibberen (in de winter) om bij het bruggetje te komen, maar daarvoor word je dan wel echt geweldig beloond!

2018 02 17 Wandeling Bronnen Beer En Jan 17 00 39 00

Nou ja, bekijk het maar eens in deze video :-)

Toen ik dit allemaal aan het schrijven was, bedacht ik me dat het veel leuker was om het "levend" te zien... dus heb ik gisteren mijn eerste videootje gemaakt! Ben maar gedeeltelijk tevreden met de gesproken tekst (arghhh! jezelf zien en horen blijft een dingetje), maar het was leuk om te doen en ik denk dat u er zo een veel beter idee van krijgt. 


Ik zou het leuk vinden als jullie ons willen laten weten wat je ervan vindt en of we het vaker moeten doen!

Wandelen en fietsen!

Spelen bij water: de bronnen van de rivier de Sèvre Niortaise

Ook in deze categorie Le Puits d'enfer: voor een klim- en wandelervaring alsof je in de bergen bent De tumuli van Bougon, de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa Parthenay, het Carcassonne van de Poitou Ronddwalen in Niort Kasteel Saint-Mesmin, een duik in de Middeleeuwen Exoudun Tanialos, een Gallisch dorp Pretpark Le nombril du monde, de navel van wereld Land van boeren, handelaren en minnestreels De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie Le Puits d'enfer: voor een klim- en wandelervaring alsof je in de bergen bent De tumuli van Bougon, de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa Parthenay, het Carcassonne van de Poitou Kasteel Saint-Mesmin, een duik in de Middeleeuwen Tanialos, een Gallisch dorp Pretpark Le nombril du monde, de navel van wereld De Tumuli en het museum van Bougon: een duik in de prehistorie