Blog

Verbouwingsvirus tijdens de Covid-lockdown - 1

30 juni 2020

Wat doet een mens tijdens een Covid-19 lockdown? Eerst even gaan zitten, daarna - omdat het alsmaar mooi weer was - alle terrassen van de huisjes uitproberen en genieten van lekker buiten lunchen met het gezin (dat gebeurt ons niet zo vaak!). En vervolgens komen de plannen: wat als we nu eens... 

En zo kwam het dat we niet alleen een moestuin gingen aanleggen, maar ook ...


Lees meer →

U bent weer welkom in Frankrijk - en we hopen u dit jaar op La Grosse Talle te mogen ontvangen!

13 juni 2020

Het is eindelijk zover: Nederlanders en Belgen (en de andere Europeanen) mogen vanaf 15 juni weer naar Frankrijk komen. Vanaf maandag hopen we weer Nederlandse en Belgische kampeerders op de camping en gasten in de huisjes te kunnen ontvangen - de eerste gasten worden aanstaande donderdag verwacht!

Lees meer →

We maken (weer) een moestuin op La Grosse Talle!

8 juni 2020

Ook wij zijn ten prooi gevallen aan de wijdverspreide COVID-19 / Coronavirus lockdown reflex: we willen een moestuin. Zelfvoorzienendheid en "korte keten" werden ineens weer een issue. Maar deze keer had ik een structurele voorwaarde: alles op hoogte, want tuinieren op de grond is te zwaar en vraagt teveel inspanning van dit ouderwordende lichaam. Dat kan de geest niet meer opbrengen, zeker niet als het ook anders kan!


Lees meer →

Na de gîtes, mogen nu ook de camping en het zwembad open!

28 mei 2020

Après les gîtes, le camping rural et la piscine peuvent vous accueillir à nouveau !

De minicamping La Grosse Talle
De minicamping La Grosse Talle


Lees meer →

Le "petit patrimoine" de La Grosse Talle

11 mei 2020

Le pays Mellois n'est pas tant connu pour ses sites touristiques grandioses, mais plutôt pour son petit patrimoine et les richesses cachées. Ainsi va La Grosse Talle, site d'habitation que nous voulons partager avec nos hôtes : mentionné pour la première fois en 1724, les constructions actuelles datent plutôt du fin 18e et 19e siècles. Autant dire qu'un ensemble construit sur une période aussi longue cache des petites informations significatives qui rendent les lieux si intéressants et riches. 

Lees meer →

Wat betekent COVID-19 voor uw verblijf op La Grosse Talle?

11 mei 2020

Na twee maanden lockdown mogen we vanaf 11 mei weer landgenoten ontvangen op voorwaarde dat ze binnen een straal van 100 kilometer wonen. We weten zeker dat in juli en augustus Fransen uit heel Frankrijk in heel het land op vakantie mogen. Maar nu: heel binnenkort zullen we weten of Nederlanders en Belgen ook naar Frankrijk op vakantie mogen komen. Dat is dus heel spannend, voor u, voor ons. 

We hebben overigens niet stil gezeten: in dit artikel leest u meer over de maatregelen en voorzieningen die we hebben genomen.


La fraîcheur matinale sur le terrain de La Grosse Talle
De camping wacht op kampeerders!
Lees meer →

28 jaar La Grosse Talle... en dat vieren we, maar gepast alleen tijdens Coronavirus "lockdown"

17 april 2020

Vandaag 28 jaar geleden tekenden we het koopcontract voor La Grosse Talle. Acht-en-twintig jaar... vandaag pas begin ik me te realiseren hoe lang dat eigenlijk is!

Ik weet niet of ik me toen kon voorstellen hoe het nu zou zijn, maar zeker is dat ik me nooit had kunnen voorstellen dat we dat in complete "lockdown" zouden vieren. Nou is het niet zo erg om een maandje of twee hier op La Grosse Talle te moeten blijven, want erg "opgesloten" kun je het niet noemen. Maar het is wel vreemd om niemand te mogen ontvangen! Want daar ging het uiteindelijk toch om... 


Sleuteloverdracht bij de aankoop van La Grosse Talle, 1992


Lees meer →

Te huur: het Tiny House

15 september 2019

Het Tiny House op La Grosse Talle
Het Tiny House op La Grosse Talle


Mag ik u voorstellen: het Tiny House op La Grosse Talle! 

Eigenhandig gebouwd naar eigen tekening, gesitueerd op het mooiste plekje van het campingterrein, onder de bomen en met een park voor de deur, biedt deze nieuwste aanwinst een geheel nieuwe ervaring van rust en ruimte. 

Lees meer →

Le Puits d'enfer: voor een klim- en wandelervaring alsof je in de bergen bent

16 juli 2019

Op het eerste gezicht is het landschap in zuiden van de Deux-Sèvres glooiend, rustig, van menselijke maat. Ook hier geldt weer: alles hangt af van je perspectief. Want er is een plek waar je je bijna in de bergen waant: de Puits d'enfer.

Lees meer →

De tumuli van Bougon, de grootste te bezoeken grafheuvels van Europa

2 juli 2019

Ik heb er elders op de site ook al over geschreven, want het is echt de moeite van een uitstapje waard: de tumuli (en het museum) van Bougon.

Lees meer →
Previous Page - Next Page