1992 - 2022: 30 jaar La Grosse Talle!

1992 - 2022: 30 jaar La Grosse Talle!

Beer krijgt de sleutels van de vorige eigenaar Eric Villaneau

Vanwege de privé omstandigheden waarover ik eerder schreef, vierden we het dertigjarig La Grosse Talle jubileum in april 2022, nu een jaar geleden, ingetogener dan we eigenlijk van plan waren. Desalniettemin waren het emotionele momenten en hebben we het hele seizoen door echt stilgestaan bij wat het betekent om precies de helft van je leven in Nederland, en de andere helft in Frankrijk te hebben doorgebracht.

Want we vierden niet alleen dat ik dertig jaar geleden naar Frankrijk verhuisde om het avontuur van La Grosse Talle aan te gaan, maar ook dat Norah 18 jaar werd, Jan 75 en ikzelf 60 jaar. Dat zijn een heleboel jubilea bij elkaar.

In eerdere berichten schreef ik al over de datum van 17 april en over de afstand tot 1992 (en hier, toen we 25 jaar bestonden). Eerder schreef ik ook een bericht over wat de Nederlandse wet die de dubbele nationaliteit alleen maar toestaat in bepaalde gevallen, voor mij betekent.

Net als in 1992, was het pasen in het weekend van 17 april

Het bleek uiteindelijk fantastisch feestweer te zijn, maar dat weet je natuurlijk nooit van te voren. Dus hadden we twee weekenden gereserveerd voor vrienden en familie (die in de huisjes konden slapen) en een weekend "portes ouvertes", open huis voor de buurt, vrienden en kennissen.

En: net zoals in 1992, was het pasen op 17 april. En dat betekent eieren zoeken :-). En dat is echt geweldig hier, want je loopt wat af, maar vindt dan ook wat je zoekt met pasen: veel chocolade.

Eieren zoeken! #30jaarLGT

April is een feest van transparantie in de natuur

April, mei en juni zijn sowieso mijn lievelingsmaanden, omdat de natuur groeit van transparant (april) naar volop beloften (mei) en de vervulling daarvan (juni). En eieren zoeken in de bosrand levert dan ook altijd een paar prachtige plaatjes op.


Eieren zoeken in de bosrand op het mooiste moment van het jaar: april!
Eieren zoeken in de bosrand op het mooiste moment van het jaar: april!
Kamperen in april op La Grosse Talle (2022)

De zomermaanden zijn natuurlijk geweldig vanwege het paradijselijke gevoel dat zo bij het beeld past van Frankrijk in de zomer. De najaarsmaanden zijn fantastisch vanwege de terugkerende rust en de afwisseling van mooi najaarsweer en de belofte van wat komen gaat: stormen die voorafgaan aan het rustige winterweer en de sfeer van cocoonen. Maar er gaat eigenlijk niets boven het voorjaar met haar ontluikende natuur, de belofte van de zomer die komen gaat, en de wetenschap dat het zo alsmaar door zal gaan. (Tenminste...)

Kortom: nu we het voorjaar weer ruiken, komen de herinneringen weer levendig naar boven! En mocht je willen kamperen in april: dat kan! (En het is ook heel mooi!)

Hoe heerlijk kan het zijn in april!

Het jubileumjaar 2022 werd geopend met een weekend kinderen, kleinkinderen en vrienden, en we genoten van de meest fantastische weersomstandigheden die je je kunt wensen. Hoewel nog wat fris in de ochtend en avond, was het overdag echt feestelijk en ontspannen; we hebben dan ook echt genoten van lekker eten, kletsen, de markt bezoeken, weer eten, zonnebaden, lezen, weer eten...


Weekendje weg met de hele familie!
Weekendje weg met de hele familie!


Een echt weekendje weg dus, en een opmaat voor meerdere weekendjes waarin niet alleen onze familie en vrienden, maar ook gasten alle huisjes hebben gehuurd om een jubileum met elkaar te vieren. Dat is dan weer het voordeel van vier vakantiehuisjes, een grote hangar en fijne buitenkeuken: je hebt de ruimte, kunt lekker eten met elkaar en toch ook genieten van je eigen privacy.