Karin en Kees op het #blauwebankje

Karin en Kees op het #blauwebankje

Karin en Kees op het #blauwebankje
Karin en Kees op het #blauwebankje | La Grosse Talle, 2018 | foto: Beer Bergman


Ik heb vast al eerder laten weten hoe leuk het is om af en toe buren te hebben. Dat is namelijk wat er gebeurt als er gasten in het appartement La Talle komen. La Talle ligt namelijk op de cour, naast ons woonhuis en heeft daarmee een geweldig uitzicht op alles wat er op het middenveld gebeurt: spelende kinderen, etende gasten, niets, niets, niets (=rust), voorbij lopende campinggasten op weg naar hun auto op het achterveld voor een uitje, kinderen die de sleutel komen halen voor het zwembad. En s'avonds op het marshmellow festijn ven het kampvuurtje voor de liefhebbers. En zo kun je echt waar! een hele dag eigenlijk gewoon niets doen en het leven in vakantiestand zetten.


Ontbijt onder de hangar, met uitzicht op cour en La Talle
Ontbijt onder de hangar, met uitzicht op cour en La Talle | La Grosse Talle, 2018 | foto: Beer Bergman


Hoewel het toch wel ooit gebeurt, staan wij meestal niet in vakantiestand. Nou ja, in de vakantiestand van onze gasten natuurlijk wel. En omdat we dan buren zijn, ben je toch anders dan de andere gasten betrokken bij onze activiteiten. Zo kun je rustig worden van het kijken naar werkende mensen :-).


Het uitzicht van de buren van La Talle
Het uitzicht van de buren van La Talle | La Grosse Talle, 2018 | foto : Karin en Kees de Graaff


Nou is het niet zo dat je de hele dag naar een slovende gastheer en -vrouw zit te kijken, want je hebt voldoende privacy in La Talle. Maar als je wilt, kun je het reilen en zeilen van ons huishouden gadeslaan. En zo gebeurde ook met Karin en Kees, die begin augustus op het #blauwebankje plaatsnamen.


Kampvuurtje en marshmellowfestijn op La Grosse Talle
Kampvuurtje en marshmellowfestijn | La Grosse Talle, 2018 | foto: Corné Clemens

De tips van Karin en Kees: een gîte in de Charente Maritime en de Venise Verte, het Groene Venetië (Marais Poitevin)

Domainedu Meunier 500Px

Ze hebben niet alleen maar aan de ronde tafel met het rode kleed gezeten, want ze gingen ook af en toe op stap. Wat hun betreft is het "Groene Venetië" (Venise Verte, ofwel de Marais Poitevin) echt de moeite waard.

Maar eigenlijk waren Karin en Kees op doorreis naar hun vaste adresje verder naar het zuiden. La Grosse Talle was dus eigenlijk een tussenstop, een voorgerecht voor de rest van de vakantie. Maar zie: niet alleen zij maar ook wij hebben erg genoten van de buren. 

Het vaste adres waar ze al jaren met veel plezier komen lijkt ons inderdaad ook geweldig. Wie zou er niet eens op vakantie willen op le Domaine du Meunier, bij het Nederlandse gezin van Ariane en Coen in de Charente Maritime? We hebben het zelf nog niet geprobeerd, maar voilà! Het lijkt ons een leuk adresje om heen te gaan als je verder wilt reizen of toch weer eens wat anders wilt! 


Venise Verte
Het "Groene Venetië", zeker de moeite waard, volgens Karin | foto: Karin de Graaff

Ook op doorreis ? #opdekoffie

Nederlandse pelgrims op de koffie bij Nederlanders in Frankrijk
Nederlandse pelgrims op de koffie bij Nederlanders in Frankrijk | La Grosse Talle, 2017 | foto: Beer Bergman


En vergeet niet: vaste gasten en pelgrims op doorreis kunnen altijd langskomen voor een kop koffie, ook als ze op dat moment niet op La Grosse Talle verblijven!