Wat betekent COVID-19 voor uw verblijf op La Grosse Talle?

Wat betekent COVID-19 voor uw verblijf op La Grosse Talle?

Bienvenue in de gîte op La Grosse Talle!

Na twee maanden lockdown mogen we vanaf 11 mei weer landgenoten ontvangen op voorwaarde dat ze binnen een straal van 100 kilometer wonen. We weten zeker dat in juli en augustus Fransen uit heel Frankrijk in heel het land op vakantie mogen. Maar nu: heel binnenkort zullen we weten of Nederlanders en Belgen ook naar Frankrijk op vakantie mogen komen. Dat is dus heel spannend, voor u, voor ons. 

We hebben overigens niet stil gezeten: in dit artikel leest u meer over de maatregelen en voorzieningen die we hebben genomen.

De huisjes zijn open en nog beschikbaar, nu de camping nog...

Alle huisjes (gîte, studio, appartement La Talle en het Tiny House) zijn weer open en er zijn nog data beschikbaar. Sinds 2 juni zijn camping en zwembad weer open!

Veiligheid voorop: hoe proberen we ons aan het Coronavirus aan te passen?

Voor deze zomer gaan we van een paar principes uit:

 1. we nemen maatregelen, maar bereiden ons voor op het aanpassen daarvan naarmate de tijd vordert (zowel naar strengere als naar minder strengere maatregelen). Dat betekent dus ook dat we ons het recht voorbehouden om maatregelen te veranderen tijdens het seizoen;
 2. we doen ons uiterste best om veiligheid voorop te stellen met de bedoeling dat onze gasten toch gewoon een hele fijne vakantie zullen hebben op La Grosse Talle;
 3. we gaan ervan uit dat onze gasten allemaal een verantwoorde en redelijke houding zullen aannemen, zowel in hun contacten op het terrein als daarbuiten, om de veiligheid van de andere gasten niet in gevaar te brengen.

Zo, dat waren de basisprincipes. Maar wat betekent dat nu concreet?


Huisjes

 • De huisjes zijn allemaal zelfstandig en maken het daardoor mogelijk om zoveel als u wilt, social distancing gemakkelijk in acht te kunnen nemen;
 • We gebruiken speciale schoonmaak- en anti-bacteriële middelen bij de schoonmaak en zullen speciale aandacht besteden aan de contactpunten (deurklinken, kranen, raamklinken, onderkant stoelen, knoppen aan kastjes en dergelijke);
 • We zorgen voor voldoende zeep, hydro-alcoholische gel en schoonmaakdoekjes in alle huisjes;
 • We laten vooralsnog de documentatie in de huisjes, maar zullen zorgen voor een rotatiesysteem: u kunt zelf beslissen of u er gebruik van wilt maken;
 • We sturen u de wifi code per e-mail, sms of Whatsapp toe.

We vragen van u:

 • De bedden af te halen voor vertrek en lakens en slopen in de speciale oranje Elis zak te stoppen;
 • alle handdoeken die u hebt aangeraakt in een speciale witte zak te doen;
 • alle afwas droog op te bergen in de kasten en ervoor te zorgen dat de afwasmachine ook uitgeruimd is voor uw vertrek;
 • zolang het weer het toelaat, uw huisje regelmatig minstens tien minuten per dag goed te luchten, met name voor uw vertrek;
 • de basisregels van de social distancing (1,5 meter afstand) met andere gasten en ons zo goed mogelijk te respecteren.


Camping

 • We gaan voorlopig uit van een maximaal aantal bezoekers op La Grosse Talle, waaraan we het aantal staanplaatsen zullen aanpassen. Gaat u er maar van uit dat we gemiddeld drie, misschien vier staanplaatsen zullen hebben deze zomer. Dat om ervoor te zorgen dat de social distancing niet een onmogelijke zaak wordt op het terrein (dat geldt met name voor de speeltoestellen en het zwembad!). Dat betekent dus ook dat het zaak is om op tijd uw plek te reserveren, want vol is vol!
 • Minder staanplaatsen houdt ook in dat we vanaf begin juli tot eind augustus alleen reserveringen voor minstens vijf dagen zullen accepteren, zodat we geen reserveringen hoeven te weigeren omdat er toevallig een tent voor één nacht op de camping staat. Uitzonderingen uiteraard daargelaten - nogmaals, we zullen ons proberen zoveel mogelijk aan te passen aan de situatie.
 • Mocht de camping vol zijn, dan kunt u ook overwegen om de studio of het Tiny House te reserveren: bij beiden kunt u een tentje zetten voor het betere campinggevoel!
 • We gaan drie afwasbakken buiten het campinggebouw installeren, zodat ieder gezin een vast toilet, een "eigen" douche en een eigen afwasbak tot haar beschikking heeft. Het kan natuurlijk voorkomen dat u het moet delen met een ander gezin of een andere groep, en dan rekenen we op uw capaciteit om zelf na gebruik ervoor te zorgen dat de anderen geen gevaar lopen.
 • We gaan het schoonmaak protocol opvoeren van twee naar drie keer per dag.
 • Ook in het campinggebouw zetten we uiteraard hydro-alcoholische gel neer en we stellen als vanouds voldoende schoonmaakmiddelen tot uw beschikking om zelf even een doekje ergens over te kunnen halen als u dat wenst.
 • We denken nog na over hoe we een éénrichtingverkeer in het campinggebouw kunnen realiseren, maar gaat u er maar vanuit dat we in- en uitgang zullen scheiden.
 • We sturen u de wifi code per e-mail, sms of Whatsapp toe.
 • We vragen u de basisregels van de social distancing (1,5 meter afstand) met andere gasten en met ons zo goed mogelijk te respecteren.


Het terrein en het zwembad 

 • We gaan er nu vanuit dat het zwembad open mag. Afhankelijk van de richtlijnen van de overheid, zullen we onze veiligheidsmaatregelen aanpassen.
 • We hebben het terrein wat vergroot door actief gebruik te gaan maken van wat we het achterterrein noemen (waar onze gasten hun auto's parkeren, achter de hangar en naast het zwembad). Daar staan deze zomer stoelen die u uitnodigen om heerlijk onder de bomen te gaan zitten. We zijn er ook een moestuin begonnen, die we in de komende jaren gaan uitbreiden.
 • Maar vooral: onder die bomenrij komt de nieuwe, grotere zandbak. U kunt er nog fijner zitten als uw kind er speelt, later op de dag in de schaduw en met uitzicht op het zwembad en het huis. 
 • Let op: al het speelgoed (dus ook in de zandbak) is verwijderd, u moet voor uw eigen speelgoed zorgen. Let u er ook op dat weer mee te nemen na gebruik.

We hopen zo dat het hele social distancing gebeuren zo natuurlijk mogelijk zal verlopen en voor diegenen die liever zoveel mogelijk tijd op La Grosse Talle willen doorbrengen om contact met buiten te vermijden is het een manier om de actieradius te vergroten!


Broodservice, maaltijden, pizza-avonden en zondagochtend ontbijt 

 • Na de training die we dit voorjaar gaan doen, mogen we officieel maaltijden serveren en hopen dat ook met COVID-19 beperkingen te kunnen doen: afhaal service, tafels buiten de hangar zetten om meer in de "open lucht" te zijn... het zijn allemaal manieren om er toch voor te kunnen zorgen dat u van een onvergetelijke en verzorgde vakantie kunt genieten.  
 • Vanaf het moment dat duidelijk is dat Europeanen weer naar Frankrijk op vakantie mogen komen, nemen we 'vaste' reserveringen aan. Dat betekent dat we u vragen om uw aanbetaling van 50% per bank over te maken. Het saldo voldoet u voor uw verblijf (zie ook onze algemene voorwaarden). Mocht u onverwacht niet in staat zijn om te komen vanwege Corona, dan krijgt u een voucher van ons die twee jaar geldig is, waarmee u uw vakantie kunt uitstellen, zonder er schade onder te lijden. Het is voor onze bedrijfsvoering helaas onmogelijk om u de aanbetaling terug te storten, tenzij de plek door een ander wordt ingenomen (zie ook onze algemene voorwaarden).
 • Voor de eventueel gemaakte kosten ter plekke, kunt u met credit card betalen of contant afrekenen (ook daarvoor maken we een protocol). Offertes en facturen worden u in pdf formaat toegestuurd. Voor het invullen van het intake document (nodig voor de Algemene Verordering Gegevensbescherming) zullen we proberen een online alternatief op te zetten. De eindafrekening en andere administratieve handelingen worden zoveel mogelijk in de buitenlucht afgehandeld.

Het is duidelijk dat we allemaal een beetje zullen moeten zoeken naar de beste compromissen om al deze contactmomenten zo goed mogelijk te laten verlopen. We rekenen dan ook op uw begrip en medewerking!

Verantwoordelijkheid / disclaimer

We wijzen u erop dat we geen verantwoordelijk kunnen dragen voor het geval u met het Coronavirus wordt besmet. U draagt zelf verantwoordelijkheid voor uw verblijf op La Grosse Talle, maar we zullen er alles aan doen om u van een fijne en veilige vakantie te laten genieten!

Ontbijt op het terras van de studio