2018, het jaar van de mooie ontmoetingen!

2018, het jaar van de mooie ontmoetingen!

Als er één ding is dat ons leven op La Grosse Talle typeert, dan zijn het wel de vele bijzondere ontmoetingen met veel verschillende mensen. We genieten er zelfs na meer dan 25 jaar elke keer opnieuw weer van en we wensen u dan ook vele bijzondere ontmoetingen toe in 2018.

Ontmoetingen staan zozeer in het centrum van ons bestaan, dat ze steeds meer de verbindende factor worden tussen de verschillende activiteiten van Beer en Jan. 

Beer heeft er zelfs een boek over geschreven - jaja, het komt nu echt bijna uit! Het gaat "Bienvenue à l'Hospitalité digitale" heten, hetgeen je zou kunnen vertalen met "Welkom aan de digitale hospitaliteit". 

We zijn het erover eens dat er echt een betere vertaling van de titel moet komen voordat we zelfs maar kunnen overwegen om het Franstalige manuscript in het Nederlands te vertalen, maar goed, zo krijgt u een idee waar het boek over gaat.


Wat maakt die ontmoetingen dan zo bijzonder?

Bij het bestuderen van de ancestrale vormen van "hospitaliteit", ofwel gastvrijheid, werd wel duidelijk dat het centrale gegeven "de eerste ontmoeting" is. Sommige filosofen gaan zover om te beweren dat ontmoetingen pas bijzonder zijn als beide partijen bereid zijn om erdoor te veranderen.
En zo wordt het stukje leven waarin ze samen de gasten ontvangen op La Grosse Talle de verbindende factor voor hun andere werkvelden: Beer geeft trainingen in digitale media en geeft les in 'Internet technologie" op een hogeschool en Jan geeft (onder andere) trainingen in samenwerken.

Maar wat maakt de ontmoetingen op La Grosse Talle dan zo bijzonder? 
Allereerst moet u weten dat de Franse woorden voor "gast" en voor "gastheer" of "gastvrouw" identiek zijn: beiden worden aangeduid met "hôte".
Dat maakt het heel bijzonder, want je zou kunnen stellen dat zij die te gast zijn bij hun gastvrouw en -heer, deze laatsten ook verwelkomen in hun leven. 

En dat is nou precies hoe wij het steeds meer voelen. Niet alleen bent u hier te gast, maar wij zijn ook een beetje te gast in uw leven. En voor hen die hier nog niet zijn geweest: u zult zien dat dat "de La Grosse Talle ervaring" heel bijzonder maakt! 

Daarom wensen we u voor 2018 vooral veel bijzondere ontmoetingen toe, en hopen dat ze uw leven (op zijn minst een beetje) mogen veranderen!